ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

                  ΑΝΑΚOIΝΩΣΗ 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Συναδελφισσες & Συνάδελφοι
Καθημερινά Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.α. προχωρούν σ έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα που διαπράττουν εδώ και δεκαετίες οι Ισραηλινοί απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Δε θα τους περάσει!!
Τις τελευταίες μέρες η υποκρισία περισσεύει.. κάποιοι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Τους τελευταίους μήνες, πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά.
Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που στέλνει στη φυλακή μικρά παιδιά, που αφήνει να αργοπεθαίνουν τους 2.5 εκατομμύρια περίπου κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας πλήρως αποκλεισμένους, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα και με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά. Ένα κράτος που σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!
Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή.
Το ίδιο κάνει και η Ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στέλνει τη φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού «ΨΑΡΑ» να συμμετέχει στην περικύκλωση και τον έλεγχο της περιοχής, ενώ παρέχει σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με τον βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους. Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!
Συνάδελφοι
Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Απαιτούμε:
Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή. Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Αναγνώριση τώρα του Παλαιστινιακού κράτους.

ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ
Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 19 /10 στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου

ΑΠΌ ΤΟ ΔΣ
Θεσσαλονίκη 16/10/23

Previous Post
Next Post