Ανακοίνωση για το Βοήθεια στο Σπίτι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης του” Βοήθεια στο Σπίτι” στις κατηγορίες ΠΕ, ΔΕ, και ΥΕ , ο Σύλλογος μας σας ενημερώνει στα εξής:

Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι εργάζονται 15 χρόνια και πλέον, δέσμιοι όλων των κυβερνήσεων. Θέση του Συλλόγου μας είναι όπως και για όλους του συμβασιούχους που εργάζονταιι για χρόνια σε προγράμματα των Δήμων, η μονιμοποίηση τους, με μετατροπή των συμβάσεων τους.

Αντ’ αυτού όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησαν και επέμειναν σε προκήρυξη των λειψών θέσεων ενός υποστελεχωμένου προγράμματος. Σ’ όλες τις παρεμβάσεις μας τόσο στα υπουργεία, όσο και στις διοικήσεις των δήμων θέτοντας το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων, με ένα στόμα μια φωνή μας απαντούσαν άπαντες ότι προσκρούει στο Σύνταγμα και τους νόμους (που έχουν οι ίδιοι ψηφίσει!!) Τους είχαμε επισημάνει επίσης τον ορατό κίνδυνο να μείνουν άνεργοι  συνάδελφοι που δουλεύουν χρόνια στο πρόγραμμα.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Από τα προσωρινά αποτελέσματα φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων μένει εκτός της προκήρυξης. Αντί να ενδυναμώσουν το πρόγραμμα με νέο προσωπικό, ακολούθησαν συνειδητά τη λογική «φύγε εσύ, έλα εσύ». Τώρα αλήθεια, ποια είναι η θέση σωματείων και επιστημονικών συλλόγων που πανηγυρίζουν για την προκήρυξη;

Ο Σύλλογός μας εμμένοντας στην κατεύθυνση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων θεωρεί απαραίτητο να αναλάβει δράση μαζί με τους συναδέρφους που έχουν μείνει εκτός προσωρινών αποτελεσμάτων.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέρφους σε μια πρώτη σύσκεψη  την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 7μμ στα γραφεία του Συλλόγου (ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51, 5ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ } για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Θεσσαλονίκη 28/2/22

Από το ΔΣ

Previous Post
Next Post