ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ‘Eνας χρόνος από τη δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη 30/01/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανού. Ένα χρόνο μετά οι αιτίες που γεννούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα είναι εδώ. Είναι εδώ τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό που οδηγούν στη δημιουργία στρατών για την υπεράσπισή τους. Είναι εδώ το σημερινό κράτος που για να εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέρονται γίνεται όλο και πιο εχθρικό, εντείνοντας την καταστολή και την αυθαιρεσία απέναντι στο λαό, οδηγώντας μέχρι και στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός 16χρονου παιδιού για 20 ευρώ βενζίνη.

Είναι εδώ οι ίδιες πολιτικές που χαρίζουν δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους και την ίδια στιγμή ξεσπιτώνουν οικογένειες, αφήνουν παγωμένα τα σπίτια μας για την «πράσινή τους ανάπτυξη». Αυτές οι πολιτικές ακολοθούνται από όλες τις κυβερνήσεις και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στη ζωή με τα λίγα, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλο το λαό της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα του για αθλητισμό δωρεάν για όλους,  μακριά από επιχειρηματικές δραστηριότητες που αποτελούν τη μήτρα της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού.

Αντιπροσωπεία των σωματείων μας, θα βρεθεί την Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, στις 10:00 το πρωί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Καλούμε τα σωματεία της πόλης, όλους τους εργαζόμενους, σε συμμετοχή  στη μεγάλη πορεία που διοργανώνουν το σωματείο «Εις το όνομα του Αλκη» φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια, από το σημείο δολοφονίας μέχρι το Λευκό Πύργο.

Το Δ.Σ.

Previous Post
Next Post