ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι

Το σωματείο μας καλεί σε μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων του κλάδου μας, στην 24ώρη απεργία στις 24 Μάη, με βασικά αιτήματα την μονιμοποίηση όλων των  συναδέλφων συμβασιούχων και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.  

Οτι η κατάσταση  στους δήμους έχει φτάσει στο απροχώρητο, το γνωρίζουμε όλοι από ιδίαν πείρα. Οι υπηρεσίες στενάζουν κάτω από την έλλειψη προσωπικού. Οι περισσότεροι  συνάδελφοι δε μπορούν να πάρουν τα ρεπό, την κανονική άδεια τους για να ξεκουραστούν. Η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο. Πολλές αρμοδιότητες είναι πια αδύνατο να καλυφθούν με το προσωπικό των δήμων και οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να «καλύψουν τις ανάγκες των δήμων». Η ευθύνη βαραίνει και τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες καθώς και τις Δημοτικές αρχές που τόσα χρόνια συνειδητά απαξιώνουν τις υπηρεσίες, με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι. Όπως και διαχρονική είναι η επιλογή να καλύπτονται οι τρύπες με συμβασιούχους, συναδέλφους δηλαδή που έρχονται για λίγους μήνες και πριν προλάβουν καλά καλά να ενταχθούν στις υπηρεσίες, να αντικαθίστανται με άλλους για να ανακυκλώνεται η ανεργία. Σε ορισμένες υπηρεσίες δε- στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ,  στα σχολειά, συνάδελφοι μας εργάζονται χρόνια – κάποιοι πάνω από 15-με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου(!), όπου οι διοικήσεις των δήμων τους απολύει στο τέλος της σχολικής χρονιάς για να τους ξαναπροσλάβει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Μονιμοποίηση των συναδέλφων, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, προσλήψεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μόνιμου προσωπικού.

Συνδικαλιστικές δυνάμεις που σήμερα “κόπτονται” για τους συμβασιούχους COVID ή για τις σχολικές καθαρίστριες, στο παρά πέντε πριν απολυθούν, ξεχνούν ότι τόσα χρόνια τους αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενους β’ κατηγορίας. Θυμόσαστε τι έλεγαν για το ΒΟΉΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; Πρότειναν στην κυβέρνηση προκήρυξη, η οποία πέταξε αρκετούς συναδέλφους στην ανεργία, όταν εμείς λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κόπτονται τάχα για τους συμβασιούχους, οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ακόμα και σήμερα όπου ηγούνται σε πρωτοβάθμια σωματεία αρνούνται να εγγράψουν με πλήρη δικαιώματα τους συναδέλφους συμβασιούχους ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Όταν το σωματείο μας άλλαξε το καταστατικό του το 1994 κι από τότε εγγράφει με πλήρη δικαιώματα τους συναδέλφους. 

Αλλά όλα αυτά συνάδελφοι δεν είναι τυχαία, ούτε “αστοχίες”.   Η πολιτική των κυβερνήσεων και των περισσότερων δημοτικών αρχών βρίσκει σε αυτές τις δυνάμεις, συμπαραστάτες προκειμένου να αφοπλίζουν τη μαχητικότητα και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Για άλλη μια φορά συνάδελφοι μπορούν να βγουν συμπεράσματα.

Συνάδελφοι η απεργία δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους, μας αφορά όλους μας ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Ενιαία θα δώσουμε τον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας. Ενιαία θα απαιτήσουμε  μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και αυξήσεις στους μισθούς μας, που είναι καθηλωμένοι για 12 και πλέον χρόνια. 

Στις 24/5 δε πάει κανείς  στην δουλειά συνάδελφοι, όλοι στο δρόμο,

στη συγκέντρωση του σωματείου στις 10:30 στο Αγ Βενιζέλου.

Ήρθε η στιγμή οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απομονώσουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή των συμβάσεων όλων σε αορίστου χρόνου 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες των δήμων
  • Αύξηση στους μισθούς

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

Previous Post
Next Post