ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

                                                                                                            Θεσσαλονίκη 15/2/2024

Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση  των σωματείων της πόλης στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου

Δε προσαρμοζόμαστε στην μιζέρια, στο μεροδούλι μεροφάι, στην χαμοζωή που θέλουν να μας επιβάλλουν, αγωνιζόμαστε για ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα.

Δε κάνουμε βήμα πίσω, απαιτούμε: 

* Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, τουλάχιστον 20%, επαναφορά 13ου- 14ου μισθού, ξεπάγωμα τις διετίας 2016-2017

* Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας

* Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Χορήγηση όλων των ΜΑΠ και στην ώρα τους, προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας 

*Καμία ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες των δήμων

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος προσπαθεί να κάνει την νύχτα μέρα, μιλά για αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους της τάξης των 1425 ευρώ το χρόνο(!!) εμείς όμως συνάδελφοι ξέρουμε την αλήθεια, για την πλειοψηφία των ΔΥ,   η περιβόητη ” αύξηση” μετά από 14 χρόνια ( όπου οι μισθοί  μας μειώθηκαν κατά 40 % ελέω μνημονίων, που καταργήθηκαν τα δώρα, που μειώθηκε το αφορολόγητο..) κυμαίνεται από 35-44 ευρώ το μήνα, ήτοι 1.5 ευρώ την ημέρα. Ο μισθός μας τελειώνει το πρώτο δεκαπενθήμερο .Καλούμαστε με τούτη την ακρίβεια σε  τρόφιμα και  ενέργεια, να διαλέξουμε αν πεινάσουμε ή αν κρυώσουμε. Την ίδια ώρα 500 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ( τρόφιμα, σούπερ μάρκετ, ενέργεια..) έχουν ετήσια κέρδη πάνω από 25 δις (!!) Λεφτά υπάρχουν αλλά δίνονται με το τσουβάλι σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε πράσινες μπίζνες, σε εξοπλισμούς, στο ΝΑΤΟ.. ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο  στους χώρους δουλειάς..η μεγάλη έλλειψη προσωπικού έχει κάνει τα “παράλληλα καθήκοντα”, την εντατικοποίηση της δουλειάς,  καθημερινότητα.. Για να μη μιλήσουμε για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς..ακατάλληλες υποδομές και εξοπλισμός στους περισσότερους δήμους, μέσα ατομικής προστασίας που σχεδόν ποτέ δε δίνονται στην ώρα τους, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τα αγοράσουμε από την τσέπη μας ή να κινηθούμε δικαστικά για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα..κι όλα αυτά την στιγμή που ο κλάδος μετρά δεκάδες νεκρούς τα τελευταία χρόνια, που τα ατυχήματα είναι στην ημερήσια διάταξη.. και οι διοικήσεις των δήμων -στην πλειοψηφία τους- περί άλλων τυρβάζουν.. δε διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κρατική χρηματοδότηση, επιλέγουν προσλήψεις με  συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν πάγιες ανάγκες.. η υγεία δε και η ασφάλεια μας μπαίνει στην ζυγαριά κόστους οφέλους.. ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ο ιδιώτης, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν πατήσει γερό πόδι στους δήμους ( καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, τεχνικά έργα, ογκώδη..), οι περισσότερες διοικήσεις των δήμων με σχεδιασμό- υλοποιώντας την κεντρική πολιτική κατεύθυνση- απαξιώνουν συνεχώς υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν βορά στους ιδιώτες. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ !

Ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, είναι ο δρόμος του αγώνα. Κάθε μέρα που περνάει και δεν κινητοποιούμαστε εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως αποδοχή της αντεργατικής πολιτικής της. Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, να δείξουμε την δύναμη μας, να τους τρομάξουμε

Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΎΜΕ και ενώνουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα,  με τα παιδιά μας, τους φοιτητές, που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, που λένε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τους υγειονομικούς, με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους..

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ 

Στις 28/2 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι, φοιτητές, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σ όλη την χώρα. Ένα χρόνο μετά οι υπεύθυνοι του εγκλήματος παραμένουν ατιμώρητοι.. και το σύνθημα που τότε δονούσε την χώρα από άκρη σε άκρη ” τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”  απόλυτα επίκαιρο.

Συνάδελφοι πριν ένα χρόνο δώσαμε  μια υπόσχεση  ότι θα γίνουμε η φωνή των νεκρών ώστε το έγκλημα αυτό να μη ξεχαστεί,  να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι..ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη..Έτσι τιμούμε εμείς τους νεκρούς μας.

Στις 28 Φλεβάρη συνάδελφοι κανένας στην δουλειά, όλοι στους δρόμους, να ερημώσουν τα αμαξοστάσια, τα γραφεία

Συμμετέχουμε μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της πόλης

στις 10 :30 στο άγαλμα Βενιζέλου ( Προσυγκέντρωση στις 9:30 στην πλατεία Αγίας Σοφίας)

Την οργή, την αγανάκτηση μας την κάνουμε αγώνα, για να φέρουμε τα πάνω- κάτω.

Το Δ.Σ.

Previous Post
Next Post