Απόλυση συναδέλφου ΑΜΕΑ – Καλαμαριά

Καμία απόλυση συναδέλφου ΑΜΕΑ από τις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Καλαμαριάς.

     Εργαζόμενε, νέε, συνταξιούχε, άνεργε

    Το προηγούμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση  Δήμου Καλαμαριάς) προχώρησε στην απόλυση συναδέλφων που εργάζονταν σ’ αυτήν με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ, με σύμβαση δηλαδή δύο συν ένα έτος. Το θέμα έφτασε και στο παραπάνω όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς, όπου ομόφωνα αποφάσισε την παραμονή στην δουλειά των συναδέλφων και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο  της δημοτικής επιχείρησης αγνοώντας επιδεικτικά την απόφαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του δήμου, προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην απόλυση των συναδέλφων.

    Από ότι διαφαίνεται τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η έταιρη δημοτική επιχείρηση (ΔΕΤΕΚ  ΑΕ ΟΤΑ.), όταν στο προσεχές διάστημα ολοκληρωθεί ο χρόνος του προγράμματος για τους συναδέλφους ΑΜΕΑ που εργάζονται σ’ αυτήν.

    Οι συνάδελφοι στις παραπάνω δημοτικές επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν ή πρόκειται να οδηγηθούν στην απόλυση,  πέρα από την αναπηρία τους, είναι κάποιοι τριτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.

    Ένας δήμος βαριά υποστελεχωμένος προχωρά σε απολύσεις και μάλιστα σε απολύσεις συναδέλφων με αναπηρία, ευπαθών ομάδων, με το πρόσχημα της “καταπολέμησης της ανεργίας”(!!)

    Οι θιασώτες της ανακύκλωση της ανεργίας,  του “φύγε εσύ, έλα εσύ” δε σταματούν ούτε μπροστά στους αναπήρους, δε σταματούν πουθενά..

    Το επιχείρημα των διοικούντων ότι “δούλεψαν τρία χρόνια φτάνει, να έρθουν τώρα άλλοι να δουλέψουν”  μας εξοργίζει.

    Δείχνει όμως ξεκάθαρα τις πολιτικές που υπηρετούν. Πολιτικές που θέλουν τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα, ομήρους,σε μόνιμη ανασφάλεια..

    Δε πρέπει να τους περάσει..δεν πρέπει να το επιτρέψουμε..

    Σας καλούμε όλους να σταθείτε δίπλα μας στον αγώνα που δίνουμε.

Απαιτούμε:

    Καμία απόλυση συναδέλφου με αναπηρία

    Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Καλούμε όλους τους συλλόγους, τους φορείς της Καλαμαριάς να σταθούν δίπλα μας, να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας.

Παλεύουμε για μία ζωή με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια, για μια ζωή που μας αξίζει.

Previous Post
Next Post