ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Συναδέρφισσες, Συνάδερφοι,

Όλοι μας ζούμε μια πραγματικότητα που δεν μας αξίζει.

Μια πραγματικότητα που ο πληθωρισμός καλπάζει με 12% πάνω το Σεπτέμβρη ενώ οι μισθοί μας έχουν χάσει 40% της αξίας τους την τελευταία δεκαετία.

Μια πραγματικότητα που οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα είναι απανωτές και επώδυνες, ενώ το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και παιδεία αγνοείται.

Μια πραγματικότητα όπου τα σύννεφα πολέμου αυξάνονται και στη γειτονιά μας, ενώ ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κι αυτούς που μας λένε να κάνουμε υπομονή. Υπομονή για να βγάλουμε το δύσκολο χειμώνα, υπομονή γιατί έχουμε πόλεμο, υπομονή γιατί έχουμε οικονομική κρίση, υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, υπομονή μέχρι τις εκλογές.

Η υπομονή τελείωσε. Δεν μπορούμε το 2022 κι ενώ η επιστήμη προοδεύει να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουμε το θερμοσίφωνα, αν θα ανάψουμε τα φώτα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο. Λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα, καθώς οι έως τώρα κυβερνήσεις προσκυνάνε σα θεούς τους τα κέρδη των επιχειρηματιών, των δεσμεύσεων που έχουν βάλει την υπογραφή τους, προς την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ. Μόνο η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, έδωσε αποτελέσματα. Αυτό μας διδάσκει η πείρα. 

 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017! Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ – ΔΕ.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών!
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων! Καμία απόλυση! Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα, που προσφέρουν την ίδια εργασία και στους ίδιους χώρους δουλειάς τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας!
 • Να μην τολμήσουν οι δήμαρχοι να φορτώσουν το λογαριασμό στο λαό, αυξάνοντας τα αντίτιμα σε παιδικούς σταθμούς, πολιτισμό, αθλητισμό, τα δημοτικά τέλη και υποβαθμίζοντας της υπηρεσίες! Κανένας συνάδελφος να μη μείνει ούτε μια μέρα απλήρωτος!
 • Καμία ιδιωτικοποίηση! Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός! Έξω οι εργολάβοι!
 • Καμία αύξηση ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Παιδικοί σταθμοί ασφαλείς, που θα καλύπτουν το σύνολο των παιδιών, με αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό. Άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται.
 • 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο! Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ούτε σκέψη για περικοπές στο επίδομα βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Παροχή Γάλακτος και Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Έχουμε τη δύναμη με αποφασιστικότητα και μαζικότητα να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Το δείχνουν οι νικηφόροι αγώνες στη χώρα μας (COSCO, E-FOOD) αλλά και οι μεγάλες κινητοποιήσεις στην Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και σε άλλες χώρες.

Να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς για να γίνει η αγανάκτηση, οργανωμένη πάλη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ

Το Δ.Σ.

Previous Post
Next Post