Για τη στάση εργασίας στις 29/9 στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Κάτω από την πίεση της μαζικής, μαχητικής,  κινητοποίησης και της παρέμβασης των συναδέλφων στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου αναβλήθηκε εκ νέου (για δεύτερη φορά) η συζήτηση και η λήψη απόφασης για την σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού.

Επιτροπή εργαζομένων μαζί με το σωματείο συναντήθηκαν με τον δήμαρχο όπου του ζήτησαν η διοίκηση να αποσυρθεί το θέμα. Ξεκαθαρίσαμε στην διοίκηση του δήμου ότι η σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού και κάθε άλλου είδους ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών αποτελούν για μας  casus belli.

Η δημοτική αρχή μίλησε για “έλλειμμα” των υπηρεσιών στην υλοποίηση του “οράματος” της άμεσα. Για την έλλειψη προσωπικού, μέσων, για την απαξίωση των υπηρεσιών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι τόνισε η πρόεδρος του σωματείου και κάλεσε την διοίκηση του δήμου να ξεχάσει τον “αναπτυξιακό” οργανισμό, “αυτήν την “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται τούτη οι οργανισμοί δε την θέλουμε,  σας την επιστρέφουμε” είπε.

“Ανάπτυξη” δεν είναι η εργασία σε συνθήκες γαλέρας χωρίς δικαιώματα, τα ωράρια λάστιχο, τα 450 ευρώ μηνιατικο. Είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, οι μισθοί που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας όλα αυτά που μας δίνουν την δυνατότητα να ζήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Στην διεκδίκηση μονίμων θέσεων εργασίας από την κεντρική διοίκηση και όλων των απαραίτητων υποδομών  και μέσων για να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες εκεί πρέπει να εστιάσει η διοίκηση και όχι στην ίδρυση ” παραμαγαζων” που το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι εργαζόμενοι και δημότες ( βλέπε αναπτυξιακοί σύνδεσμοι στο παρελθόν, δημοτικές επιχειρήσεις).

Τέλος ζητήσαμε από τους συναδέλφους μας να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, σε ετοιμότητα. Ο αγώνας συνεχίζεται..

Previous Post
Next Post