ΔΑΣ – Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα 2021

ΔΑΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ  & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

  Θεσσαλονίκη  17/12/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. 

    Μέσα από ζωντανές διαδικασίες εγγράφηκαν στο σωματείο δεκάδες νέα μέλη.

    Οι αρχαιρεσίες του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν σε  συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα σε τούτες τις πρωτόγνωρες συνθήκες όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες, ελπιδοφόρους αγώνες, κάναμε πράξη το σύνθημα “τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή”, δε μείναμε με σταυρωμένα χέρια.

    Για μια ακόμα   φορά οι  συνάδελφοι  εμπιστεύτηκαν  την ΔΑΣ,  βάζοντας την -και πάλι- στο τιμόνι του σωματείου. Ψήφισαν για ένα σωματείο που έρχεται σε ρήξη με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, με την κυρίαρχη λογική των δημοτικών αρχών. Ψήφισαν για ένα σωματείο και συνδικαλιστές που δουλεύουν ακούραστα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων τους, με μαχητικότητα, με ανιδιοτέλεια,  χωρίς παραγοντισμούς.

    Η συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο,  έρχεται ως αποτέλεσμα των αγώνων που αναπτύχθηκαν σε διάφορους εργασιακούς χώρους. Αγώνες για κλαδικά ζητήματα, που όμως δεν σταματούσαν εκεί. Μαζί με άλλα ταξικά σωματεία δώσαμε μάχες για την Υγεία, για την Παιδεία,  για το Περιβάλλον, για την κατάργηση του Ν Χατζηδάκη κι όλων των αντιλαϊκών,  αντεργατικών νόμων.

   Δίνουμε υπόσχεση ότι και η νέα διοίκηση του σωματείου- η οποία είναι ανανεωμένη κατά 55%- θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα, ανταποκρινόμενη στην  εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνάδελφοι μας, με μόνο στόχο την οργάνωση και τον ενωτικό αγώνα ΟΛΩΝ των συναδέλφων κατά των πολιτικών που ταλανίζουν την ζωή μας.

Από την ΔΑΣ

Previous Post
Next Post