ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ “ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

Ο Σύλλογος μας  χαιρετίζει τις συναδελφισσες και τους συναδέλφους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο σπίτι” που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο υπουργείο εσωτερικών καθώς και όσες και όσους δε μπόρεσαν τελικά να συμμετέχουν για αντικειμενικούς λόγους. Οι συνάδελφοι που μετά από πολλά χρόνια δουλειάς οδηγούνται στην ανεργία, έδωσαν δυναμικό παρών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι δε πρόκειται να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα.

Η  σημερινή κινητοποίηση του σωματείου είναι η συνέχεια όλων των προηγούμενων κινήσεων, που περιλάμβαναν συσκέψεις με τους συναδέλφους, δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους δημάρχους με αίτημα: Καμιά απόλυση, παραμονή στην δουλειά, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


        Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνάδελφοι από δήμους της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Την κινητοποίηση αυτή στήριξε το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στο κοινοβούλιο μετά από  αίτημα μας που εστάλη σε όλα τα κόμματα, συναντηθήκαμε με το βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κατσωτη ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του διαχρονικά στηρίζει και βρίσκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά..βρίσκεται χρόνια στο πλευρό των εργαζομένων του βοήθεια στο σπίτι και μέσα στην Βουλή (με σειρά ερωτήσεων) και σε όλες τις κινητοποιήσεις τους.. δεσμεύτηκε ότι θα κάνουν παρέμβαση για το ζήτημα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών που τώρα συζητείται στην σχετική επιτροπή.

Αντίστοιχα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ Χατζηγιαννακης και Ζαχαριάδης μίλησαν για  αδικία η οποία προκύπτει από την ίδια την προκήρυξη και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.. κι ότι στο προσεχές νομοσχέδιο για το δημόσιο θα κάνουν παρέμβαση για τους συναδέλφους.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της διοίκησης του σωματείου και της επιτροπής αγώνα συναντήθηκε με μέλη του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών. Ξεκαθαρίσαμε ότι μόνη λύση είναι η μόνιμη δουλειά και απορρίπτονται από τους συναδέλφους προτάσεις ή σκέψεις που μπορεί να υπάρχουν για συμβάσεις ορισμένου χρόνου(!!) ή συμμετοχή σε προγράμματα. Καταστήσαμε σαφές ότι δε μπαίνουμε στη λογική των ημίμετρων. Μας ζητήθηκαν πρόσθετα στοιχεία για τους συναδέλφους που μένουν εκτός προκήρυξης, τα οποία και δώσαμε. Μας δήλωσαν ότι εξετάζουν το αίτημα, σε συνεργασία με το νομικό τμήμα κι ότι άμεσα θα μας ενημερώσει σχετικά. 

Συνάδελφοι χωρίς αυταπάτες, ενωμένοι θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας με το κεφάλι ψηλά, δεν παρακαλούμε- μετά από 20 και πλέον χρόνια δουλειάς – απαιτούμε να δοθεί λύση ΕΔΩ κ ΤΩΡΑ, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, βήμα δε κάνουμε πίσω μέχρι την δικαίωση.

Από το Δ.Σ.

Previous Post
Next Post