ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Καταγγέλλουμε τη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ρέτζιου Αφροδίτης η οποία στις 28/11  οδηγείται σε δίκη με εργαλείο το νόμο Χρυσοχοΐδη, δηλ. το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. 

    Στην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ απαγγέλλονται οι κατηγορίες, ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία. 

   Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη , καθόλου παρά τυχαίος είναι. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον τσακίζει καθημερινά. Ενώ μπροστά στον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται θέλουν οι εργαζόμενοι να είναι φοβισμένοι και να μην σηκώνουν κεφάλι.

    Στο στόχαστρο βρίσκονται συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους με στόχο να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου».

    Θυμίζουμε ότι όταν η κυβέρνηση ψήφιζε τον συγκεκριμένο νόμο, ισχυριζόταν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για ποινικοποίηση του δικαιώματος στη διαδήλωση ενώ από τότε και με πρόσχημα την πανδημία οι εργαζόμενοι και τα σωματεία έπεσαν πάμπολλες φορές θύματα άγριας καταστολής.     Η  τρομοκράτηση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει.  

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων. 

Δίνουμε όλοι  αγωνιστικό παρόν την ημέρα της δίκης 28/11/2022 στα δικαστήρια. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ 

Previous Post
Next Post