ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

Site: https://pamehellas.gr E-mail: Twitter: https://twitter.com/PAMEhellas

19/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα εποχή στην καταστολή των εργατικών αγώνων

            Η απαράδεκτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, με περίεργες προεκτάσεις, σε σημερινή του παρέμβαση σε εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια, με την οποία στρέφεται κατά των εργατικών και λαϊκών αγώνων φτάνοντας μάλιστα να τους εξισώνει με τα ποινικά εγκλήματα, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο που βλέπει τη ζωή του να σμπαραλιάζεται από την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

            Η φράση του «όλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη θα το κάνουν» έχει ήδη ξεκινήσει και φυσικά εννοεί την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας,  τις προσαγωγές και συλλήψεις  συνδικαλιστών στη Μαλαματίνα κι αλλού, την καταστολή διαδηλώσεων, τη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης όπως σε όσους υπερασπίζονται τα σπίτια του λαού από τα κοράκια που παραμονεύουν να τα αρπάξουν μέσα από πλειστηριασμούς σαν το Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και όσους διαδηλώνουν για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού όπως η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

            Την ίδια ώρα που εγκλήματα του κρατικού μηχανισμού καταστολής αντιμετωπίζονται απλά ως … «κατάχρηση εξουσίας».

            Την ίδια ώρα οι απολύσεις, η εργοδοτική τρομοκρατία και η φτώχια ξεπλένονται στο βωμό των επενδύσεων, της πράσινης ανάπτυξης και των «εθνικών στόχων» που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, ενώ δεν υπάρχει εργατική οικογένεια που να μη βασανίζεται από την ακρίβεια και από την ανασφάλεια για το πως θα βγει από ένα σκληρό χειμώνα.

            Είκοσι ημέρες πριν από την μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη κι ενώ είναι σε εξέλιξη κλαδικοί και επιχειρησιακοί αγώνες σε περιοχές και χώρους δουλειάς, η επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να πετύχει με τη συνδρομή και των άλλων αστικών κομμάτων σιγή νεκροταφείου.

            Να οδηγηθεί ο λαός στο φόβο και στην αποδοχή των θυσιών που είναι απαραίτητες να μεγαλώνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας την ίδια στιγμή που εξελίσσονται τα πιο βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας, για το μοίρασμα αγορών και εδαφών.

            Στέλνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και όσους ακολουθούν τέτοιες επικίνδυνες ατραπούς να διδαχθούν από την ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας. Οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων θα κάνουν κουρελόχαρτο τους άθλιους και αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, όπως τους έχουν ήδη κάνει οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων σε πολλούς χώρους δουλειάς και κλάδους.

            Αν ως σήμερα δεν το έχουν καταλάβει θα πάρουν άλλη μια γεύση στην πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Previous Post
Next Post