Η ΤΡΟΜΟΚΡAΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!!

Ακολουθώντας την πάγια τακτική κυβερνήσεων και εργοδοτών και με εξοπλισμό τους όλους τους αντεργατικούς νόμους, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να κηρύξουν παράνομη και καταχρηστική την αποχή των εργαζομένων στις ΥΔΟΜ από μέρος των καθηκόντων τους, που προκήρυξαν 3 ομοσπονδίες (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ).

Οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Δόμησης,τα τελευταία χρόνια ζουν την αποδυνάμωση και διάλυση των υπηρεσιών με διάφορους τρόπους, προκειμένου αυτές να περάσουν στους ιδιώτες. Η υποστελέχωση, η πολυνομοθεσία, οι ασφυκτικές προθεσμίες, η μη νομική κάλυψη/στήριξη των υπηρεσιών και οι ποινικές ευθύνες με τις οποίες επιφορτίζονται ασκώντας τα καθήκοντά τους, βαρέθηκαν να συνεχίζουν να «βάζουν πλάτη» και να τους κοροϊδεύουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις για τη δήθεν στήριξή τους και την δήθεν προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων τους, και αποφάσισαν να διεκδικήσουν άμεσα τα αυτονόητα για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις που αφορούν σε αποχή από κάποια από τα καθήκοντά τους και σε εξαγγελία τρίωρης στάσης εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ.

Η κυβέρνηση επέλεξε για άλλη μια φορά να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών που «έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου». Αυτό στο οποίο αποσκοπούν στην πραγματικότητα είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταπάτηση του δικαιώματος  στην απεργία. Δεν είδαμε να δείχνουν την ίδια ευαισθησία για την λειτουργία των υπηρεσιών όταν στους μισούς δήμους της χώρας δεν υπάρχουν καν ΥΔΟΜ, όταν και σε αυτές που λειτουργούν η υποτιθέμενη «ελάχιστη στελέχωση» που οι ίδιοι έχουν νομοθετήσει δεν υφίσταται και που φυσικά όταν αυτές εξυπηρετούν από 5 έως και 10 δήμους, οι 5 μηχανικοί της «ελάχιστης στελέχωσης» είναι κοροϊδία. Σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών. Ομοίως κοροϊδία είναι και οι εξαγγελίες για την πρόσληψη μηχανικών με πρόσφατη προκήρυξη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτοί είναι σίγουρο ότι θα τοποθετηθούν από τους δημάρχους στις Τεχνικές Υπηρεσίες που επίσης είναι υποστελεχωμένες. Οι 800 μηχανικοί που θα προσληφθούν, δε μπορούν να καλύψουν το κενό των 4500 αποχωρήσεων/συνταξιοδοτήσεων από το 2011.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με μια σειρά νομοθεσιών που αφορούν τόσο τη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και την πολεοδομική νομοθεσία βρίσκονται όλοι στην ίδια κατεύθυνση που είναι η παράδοση των αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες και η διευκόλυνση των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος του περιβάλλοντος, των δασών και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, της υγείας και της ποιότητας ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Θέλουν οι εργαζόμενοι να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν για αυτό και προσφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης. 

Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.

  • Επαρκή στελέχωση των ΥΔΟΜ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων
  • Εξοπλισμό των Υπηρεσιών Δόμησης με σύγχρονα μέσα και εργαλεία για την αποτελεσματική δουλειά τους. Υπολογιστές, εκτυπωτές, σαρωτές, οθόνες, συνδέσεις στο διαδίκτυο, το απαραίτητο λογισμικό και ότι άλλο απαιτείται.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιώνκαι εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός! Έξω οι εργολάβοι!
  • Νομική Υποστήριξη σε κάθε ΥΔΟΜ από εξειδικευμένους Νομικούς καθώς καιΝομική Κάλυψη των Υπαλλήλων για τις Υπηρεσιακές διώξεις που υφίστανται.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στο εισόδημα και στα άλλα δικαιώματά μας.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
  • Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

ΑΘΗΝΑ 25-1-2023

Previous Post
Next Post