ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

      Απευθυνόμαστε, σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο,αυτοαπασχολούμενο, τις γυναίκες, τη νεολαία:

  • Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται για ακόμα μια φορά σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες μας. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007 και ότι οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.

Φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο!

Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς, από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Με την αποστολή πολεμικού υλικού, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, την προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, την χρήση του λιμανιού Θεσσαλονίκης για διακίνηση υλικού και στρατευμάτων από το ΝΑΤΟ, εμπλέκεται πιο πολύ η χώρα μας, στοχοποείται η πόλη μας.

Τα ψίχουλα που παρουσίασε ως μέτρα στήριξης η κυβέρνηση αποτελούν πραγματικά πρόκληση!

Ιδιαίτερα για όσους διαμένουν στην δημοτική κοινότητα Χορτιάτη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ισοσταθμίσουν τα χρέη που συσσωρεύονται από τους φουσκωμενους λογαριασμούς και τα έξοδα του χειμώνα!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

  • Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στην καθημερινότητα μας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απαιτεί να βγούμε στο προσκήνιο, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση απέναντι στα καθημερνά μας προβλήματα.
  • Μπορούμε να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της δημοτικης κοινότητας Χορτιάτη να συμμετέχουν στην σύσκεψη την Κυριακή 3 Απρίλη στις 11.30 πμ στη πλατεία (Κοινότητα Χορτιάτη) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην ακρίβεια.

Η απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στις 11:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου μπορεί να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν.Θεσσαλονικης

Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων

Σύλλογος Γυναικών Χορτιάτη

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ (“Η Ενότητα”- Παράρτημα Χορτιάτη)

Previous Post
Next Post