Καταγγελία για την άθλια νομοθετική πρωτοβουλία για επίταξη απεργών

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε  

Διαβάζοντας το ΦΕΚ της τελευταίας ΠΝΠ, διαπιστώσαμε ότι στο 12ο άρθρο προβλέπει την αναστολή της πολιτικής επιστράτευσης και την επίταξη απεργών (!)    

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα ( προ κορωνοιου) είχε δώσει ” δείγματα γραφής” ψηφίζοντας τον έναν αντεργατικο – αντιλαϊκό νόμο μετά τον άλλον.. Προκλητικά τώρα εν μέσω πανδημίας φαίνεται ότι απτόητη συνεχίζει το “έργο” της.. ξηλώνοντας πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στην αναμπουμπουλα βλέπετε χαίρεται ο λύκος..

Η επίταξη απεργών, η πολιτική επιστράτευση συνάδελφοι είχαν αρθεί τα προηγούμενα χρόνια με τους αγώνες μας.

Συνάδελφοι 

Την ώρα λοιπόν που η ασυδοσία των εργοδοτών έχει χτυπήσει κόκκινο.

Την ώρα που έχουν γίνει 40.000 απολύσεις μέσα σε 10 μέρες (!) 

Την ώρα που η εντατικοποίηση της δουλειάς φτάνει στα όρια της εξάντλησης 

Την ώρα που καταστρατηγούνται οι οδηγίες των γιατρών και τα μέσα προστασίας μας δίνονται με το σταγονόμετρο.

Η κυβέρνηση σαν έτοιμη από καιρό.. “μετά το απαγορεύονται οι συναθροίσεις  πάνω των δέκα ανθρώπων” φέρνει σήμερα την ” πολιτική επιστράτευση και την επίταξη των απεργών” 

Τι ακριβώς φοβάται αυτήν την δεδομένη στιγμή η κυβέρνηση;; Ότι θα υπάρξουν εργατικοί αγώνες, κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας; Κινητοποιήσεις που θα πάνε κόντρα στην προστασία της δημόσιας υγείας;; Όχι συνάδελφοι ετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα. Είναι αδίστακτη.

Με αυτό το άρθρο δίνει την ελευθερία στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει στους τόπους δουλειάς, της λύνει τα χέρια. Είναι γελασμενοι όμως αν νομίζουν ότι εμείς, οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια..

Συναδελφισσα / συνάδελφε

Το ΔΣ του σωματείου σήμερα μετά από έκτακτο συμβούλιο καταγγέλει την κυβέρνηση που με όχημα τον ιό και μέσω πανδημίας, που χάνονται καθημερινά συνάνθρωποι μας, αυτή αναλγητη συνεχίζει το “έργο” της..

Συνάδελφοι σας καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.Κανένας δε θα μας κλείσει το στόμα, ακόμα και με καλυμμένο μπορούμε και φωνάζουμε δυνατά.

Μένουμε δυνατοί… συνεχίζουμε..

Next Post