ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση των συνδικάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ  το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 6:00μ.μ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα στηρίζοντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τέλος.

Η δράση του λαού στις πυρκαγιές, η αυτοθυσία των υγειονομικών και οι συλλογικοί τους αγώνες σε καιρό πανδημίας, η μαχητική απάντηση της νεολαίας στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση των σχολείων και των πανεπιστημίων, αποδεικνύουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον καλούμε όλους τους εργαζόμενους να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες απέναντι στα κέρδη των λίγων και την επίθεση της εργοδοσίας, με μαζικούς αγώνες. Αποδυναμώνουμε τη λογική του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που σπέρνει αυταπάτες για «κοινωνική ειρήνη» και «υγιή επιχειρηματικότητα».

Δεν είναι ρεαλιστικό, τη στιγμή που αναπτύσσεται η τεχνολογία κάποιοι λίγοι επιχειρηματίες, να ζουν μέσα στη χλιδή και εμείς οι πολλοί που παράγουμε τον πλούτο, να επιβιώνουμε μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας και εξαθλίωσης.

Συνάδελφοι ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές βρίσκονται στην ίδια βάρκα: υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Στοχεύουν στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και στη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι τυχαίο το ό,τι περικόπτουν τη χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες με αποτέλεσμα την κατ’ ουσίαν κατάργηση της πλήρους απασχόλησής τους , ότι καταργούν το πρόγραμμα «Άθληση για όλους», πετώντας στην ανεργία συναδέλφους και καταργώντας ένα από τα πιο ουσιαστικά προγράμματα για το λαό των Δήμων. Παράλληλα στοχεύουν στη δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών σε διάφορες υπηρεσίες, φέρνοντας την ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο. Εντείνεται η υποστελέχωση των υπηρεσιών και αυξάνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η κατάργηση των ΒΑΕ που ήδη είναι σε παράταση και ανά πάσα στιγμή επίφοβα. Τελευταίο χτύπημα η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο σπίτι) που οδηγεί συναδέλφους σε αναστολή και ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις. Ως Σωματείο είμαστε υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού για την υγεία των εργαζομένων αλλά κατά της υποχρεωτικότητας εφόσον το κράτος δεν έχει φροντίσει για την επιστημονική ενημέρωση, για τη θωράκιση του συστήματος υγείας, για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις υπηρεσίες.

Σε κάθε χώρο δουλειάς να φτάσει το κάλεσμα για ενωτικό, μαζικό αγώνα. Για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως ο πρόσφατος νόμος-έκτρωμα Χατζιδάκη  και ο νόμος για την επικουρική ασφάλιση που τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές. Να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες, διεκδικώντας:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν την συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών για το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Εβδομαδιαία τεστ στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση των συνδικάτων στις 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021 Πλατεία ΧΑΝΘ 6μ.μ.

 Το Δ.Σ.

Previous Post
Next Post