ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!!

  

Θεσσαλονίκη 14/7/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!!

  Τόση λύσσα και μανία τους προκαλούν οι εργαζόμενοι που αντιδρούν και αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, στην ζωή και στην δουλειά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Αλίμου Αντρέας Κονδύλης.

    Με τόσο μένος λοιπόν, ο δήμαρχος Αλίμου, μετατράπηκε σε κυνηγό συνδικαλιστικών «κεφαλών», κυνηγώντας συνδικαλιστικά  στελέχη. Σαν να μην έφτανε το σύρσιμο στα δικαστήρια αγωνιστών-συνδικαλιστών , με πρόφαση κατασκευασμένες κατηγορίες, που τελικά δεν αποδεικνύονται ποτέ, συνεχίζει τις διώξεις, απαιτώντας τώρα, οικονομικές αποζημιώσεις με σκοπό την οικονομική τους καταστροφή.

    Τον περασμένο Γενάρη το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με κατηγορίες που δεν αποδείχθηκαν ούτε στο ελάχιστο και με κραυγαλέες αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, καταδίκασε τον Βασίλη Γκιτάκο, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην οποία και άσκησε έφεση, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενους – συνδικαλιστές. Απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση η δημοτική αρχή Αλίμου.

    Την Δευτέρα 11/7/22 η δημοτική αρχή Αλίμου κατέθεσε νέα αγωγή με την οποία ζητά από το Βασίλη Γκιτάκο αποζημίωση ύψους 16.000 ευρώ και 15.000  ευρώ συνολικά από τους άλλους τρεις συναδέλφους – συνδικαλιστές  οι οποίοι έχουν αθωωθεί!!!

   Φυσικά η εκδικητική στάση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Αλίμου, «πατάει» πάνω σε όλη την αντεργατική νομοθεσία που έφερε τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες. Πάνω στα νομοθετικά εκτρώματα τύπου «Χατζηδάκη», «Αχτσιόγλου» και λοιπών, που επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να φιμώσουν τους αγωνιστές συνδικαλιστές. Νομίζοντας ότι μπορούν να καταστείλουν κάθε αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και να βάλουν τα σωματεία και τα συνδικάτα σε γύψο. Δεν ήταν τυχαίο που μία εκ των μηνυτών και κατήγορος πολιτικής αγωγής ήταν η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Αναστασία Σιμητροπούλου, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ η ίδια αντεργατική πολιτική.

    «Πλάτες» στην δημοτική αρχή Αλίμου, δεν κάνει όμως μόνο η αστική δικαιοσύνη που καταδικάζει αγωνιστές εργαζόμενους, βγάζει στο άψε-σβήσε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, ενώ κλείνει τα μάτια στην εργοδοτική ασυδοσία και στα εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν ζωές εργαζομένων. Αλλά κάνει και το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που  δεν βγάζει άχνα για τις συνδικαλιστικές διώξεις, στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό του δημάρχου Αλίμου.

      Στόχος της κυβέρνησης και των δημάρχων που την στηρίζουν είναι το οργανωμένο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική δράση. Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις λειτουργούν υποχωρητικά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Θα αισθάνονται την αγωνιστική ανάσα μας σε κάθε προσπάθεια επιβολής της αντεργατικής πολιτικής τους, στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό τους.

Να σταματήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις η δημοτική αρχή Αλίμου και να πάρει πίσω όλες τις αγωγές κατά αγωνιστών συνδικαλιστών.

Previous Post
Next Post