ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ 2021

Για την προστασία της υγείας,  την επιβίωση!
Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας,
στην κρατική βία και καταστολή.

    Ένας χρόνος πανδημίας. Ένας χρόνος που σημαδεύτηκε  από χιλιάδες κρούσματα στους χώρους εργασίας,  την ώρα που εγκύκλιοι ήταν κενό γράμμα,  αφού οι διοικήσεις των Δήμων τις έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.

    Ένας ακόμα χρόνος χωρίς τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας,  με χιλιάδες εργαζόμενους που με αφορμή την πανδημία καλύπτουν για μερικούς  μήνες τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες . Ένας χρόνος χωρίς ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ οι αποχωρήσεις, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων, καλά κρατούν.

Αυτό το χρόνο όμως η κυβέρνηση ενίσχυσε το αντεργατικό πλαίσιο, δυσκόλεψε το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις, τσάκισε το δικαίωμα στην απεργία, ανανέωσε και εκσυγχρόνισε το μηχανισμό καταστολής, προσέλαβε νέους αστυνομικούς ακόμα και στα πανεπιστήμια.

    Ένας χρόνος που δεν σταματήσαμε ούτε μέρα τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή. Μετρήσαμε απώλειες συναδέλφων χτυπημένων από την πανδημία. 

    Βγαίνουμε στους δρόμους πλάι σε δεκάδες φορείς, σωματεία και ομοσπονδίες, αποκαλύπτοντας την εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και εργοδοσίας. 

    Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο ταξικό αγώνα.

   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και Επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική  καταστολή.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΕΤΑΡΤΗ  17  ΜΑΡΤΗ  2021
Στο Άγαλμα Βενιζέλου  στις 6:00μμ

Previous Post
Next Post