ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σωματείο μας εκφράζει τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στην COSCO.

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ένα έγκλημα για το οποίο, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, είχαν προειδοποιήσει.

Η εργασιακή κόλαση στο λιμάνι, ο εργασιακός μεσαίωνας στον προβλήτα, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διαφήμιζαν και διαφημίζουν ότι μετατρέπει τη χώρα μας σε πύλη εισόδου εμπορευμάτων και φέρνει την ανάπτυξη, αποδεικνύει ότι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών! Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, τις υπερωρίες μέχρι θανάτου, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!

Από την e-food μέχρι τη COSCO, τα προμελετημένα εγκλήματα της εργοδοσίας, που γίνονται από την απληστία της για όλο και περισσότερο κέρδος, προκαλούν την οργή των εργαζομένων που σπάει στη πράξη κάθε νόμο, κάθε απαγόρευση που χτυπάει την απεργία, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, δεν αποδέχονται την σφαγή τους.

Δεν ξεχνάμε τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους συναδέλφους του κλάδου μας. Μία ακόμα κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει ακόμα και αυτό το επίδομα θανάτου που δίνει. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη COSCO που δίνουν μεγάλη απεργιακή μάχη απέναντι στον επιχειρηματικό όμιλο και το κράτος.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς

Από το ΔΣ

Previous Post
Next Post