Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην απεργία στις 6 Απρίλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ!  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΜΟΝΙΜΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φέρνει και ψηφίζει στην Βουλή τον έναν αντιλαϊκό αντεργατικό νόμο μετά τον άλλον. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!

Δε μπορούμε να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι, ούτε να βάζουμε πλάτη και να ανεχόμαστε τις πολιτικές τους που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Απαιτούμε ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια για τη διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στους δήμους έχουν πιάσει στασίδι.

Οι μισθοί μας εδώ και  χρόνια είναι καθηλωμένοι και πετσοκομμένοι.. ο πραγματικός μισθός χαντακώνεται από την ακρίβεια, τα χαράτσια, τη φορολογία.

Αποτέλεσμα η αγοραστική μας δύναμη να είναι στα τάρταρα. Να έρχονται οι λογαριασμοί και να μας πιάνει πονοκέφαλος.

Συνάδελφοι

Ζούμε στην εποχή των τεράτων. Στην εποχή που τα μονοπώλια και τα κράτη τους ξαναμοιράζουν τον κόσμο, πότε με την ειρήνη- με το πιστόλι στο κρόταφο-πότε με τον  ίδιο τον πόλεμο. Την ώρα που η ανείπωτη φρίκη των ισοπεδωμένων πόλεων, των εργατών, που γίνονται κρέας στα κανόνια των καπιταλιστών, είναι μπροστά στα μάτια μας, αυτοί θησαυρίζουν από τον θάνατο, από τους εξοπλισμούς και σχεδιάζουν την μοιρασιά της ανοικοδόμησης.

Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντά του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων όπλων, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών. Ο δικός μας καθημερινός πόλεμος πρέπει να είναι απέναντι σε όλους αυτούς. Ας διαλέξουμε συνάδελφοι την σωστή πλευρά της ιστορίας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Μετά την εξαγγελία πετσοκόμματος του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, προχωράει και στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που έχουν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους..και με τούτο το νομοθέτημα η κυβέρνηση δίνει ακόμα ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων, ώστε να τσακιστεί περαιτέρω το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Παράλληλα φέρει προς ψήφιση την απόλυση συναδέλφων συμβασιούχων που κλείνουν 24 μήνες εργασίας. Δε μας έφταναν οι συνταγματικές “απαγορέψεις” και η νομοθετικές ρυθμίσεις, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους συναδέλφους στην εξαθλίωση.

Συνάδελφοι

Σπάμε τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να  μας επιβάλουν.  Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της απεργίας στα χέρια μας. Στις 6 Απρίλη να μη δουλέψει ούτε ένας συνάδελφος! Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά! 

Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017. 
 • Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο  καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.
 • Καμία απόλυση συναδέλφων (covid, βοήθεια στο σπίτι) 
 • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
 • Προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. 
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ 
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο

                                                                              Από το  Δ.Σ.

Previous Post
Next Post