ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ 2024

                                          Θεσσαλονίκη 16/4/2024

Στις 17 Απρίλη  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε μαζικά

στην απεργιακή συγκέντρωση  των σωματείων της πόλης

στις 10:30πμ στο άγαλμα Βενιζέλου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δε προσαρμοζόμαστε στην μιζέρια, στο μεροδούλι μεροφάι.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και αγωνιζόμαστε για ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και απαιτούμε:

* Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, τουλάχιστον 20%,

επαναφορά 13ου- 14ου μισθού, ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017

* Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των

συναδέλφων συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,

με κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων    εργασίας

*Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, χορήγηση όλων των ΜΑΠ και στην ώρα τους, προσλήψεις σε μόνιμες  θέσεις ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας

* Καμία ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες των δήμων, κανένας αναπτυξιακός οργανισμό

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Η απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Φλεβάρη ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, 3Ο.ΟΟΟ απεργοί βρήκαμε στο δρόμο (πρωί – απόγευμα) με οργή και αγανάκτηση για να πούμε ΦΤΆΝΕΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ήταν μία απεργία που συνένωσε τον αγώνα μας με αυτό των φοιτητών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων σ ένα μεγάλο μέτωπο ενάντια στην πολιτική  της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ήταν μία απεργία που εξέφρασε την οργή που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη.. άλλα οι ευθύνες δε ¨μπαζώνονται¨ όσο και αν προσπαθούν.. εμείς θα ΕΠΙΜΕΊΝΟΥΜΕ.. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Στις 17/4 απεργούμε με απόφαση του σωματείου μας. Γιατί σε μία περίοδο που η κυβέρνηση είναι στρυμωγμένη από τις μαζικότατες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28/2, Συνδικαλιστική ανατροπή, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΣΚ ( ΣΥΡΙΖΑ- ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) σε ΑΔΕΔΥ ( αλλά και σε ΠΟΕ ΟΤΑ)  αποφάσισαν να της δώσουν φιλί ζωής, χώρο και χρόνο να ανασυνταχθεί, ψηφίζονται για απεργία στις 21/5 (!!).. Για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους λένε ότι δε μπορούν να πάνε σε κοινή απεργία με την συμβιβασμένη ΓΣΕΕ, όταν πριν 4 μήνες  έστειλαν επιστολή στην Εκτελεστική της Επιτροπή για να υπάρξει κοινός σχεδιασμός. Ποιον κοροϊδεύουν;; Υπονομεύοντας τη δυνατότητα να υπάρξει ενιαία απάντηση των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κλιμάκωση των αγωνιστικών τους διεκδικήσεων νερό σε ποιον μύλο ρίχνουν;; αν όχι της κυβέρνησης

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ/ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Τους γυρίσουμε την πλάτη, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Όχι συνάδελφοι η απεργία στις 17/4 δεν είναι της ΓΣΕΕ.. είναι δική μας, όλων αυτών που συμφωνούν ότι δε πάει άλλο, που δε δέχονται την χαμοζωή για κανονικότητα, που δε συμβιβάζονται με τα ψίχουλα.. είναι αυτών που δε προσαρμόζονται ( όπως μας καλούν να κάνουμε) αλλά αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, αυτού του σάπιου συστήματος.. που δε δέχονται να μπαίνει η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι κόστους- οφέλους, που παλεύουν για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα.. Η απεργία είναι λοιπόν όλων εμάς που στο ερώτημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας ;; είμαστε πάντα με την ζωή.. με την ζωή που μας αξίζει και την απαιτούμε μη κάνοντας βήμα πίσω..

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Μας μετράνε, μετράνε το μπόι μας, την ανοχή, τις αντοχές μας.. Ας τους δείξουμε το μπόι μας λοιπόν.. πάμε δυνατά, βάζοντας στόχο για τις 17/4 ακόμα περισσότερους απεργούς στο δρόμο από τις 28/2.. επόμενος αγωνιστικός σταθμός η 1η Μάη, η εργατική πρωτομαγιά.. να μη τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα..

Στις 17 Απρίλη συνάδελφοι κανένας στην δουλειά, όλοι στους δρόμους, να ερημώσουν τα αμαξοστάσια, τα γραφεία

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της πόλης στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Από το Δ.Σ.

Previous Post
Next Post