ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη και αναίτια επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος που εργάζεται σε εργολαβική εταιρεία από εργοδηγό των ΕΛΠΕ στις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Βία που ασκείται επαναλαμβανόμενα εδώ και 2 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαζόμενο. Βία που περιλαμβάνει φωνές, ουρλιαχτά, απειλές, βρισιές αλλά και συνεχείς χειροδικίες με σπρωξίματα, καρπαζιές και μπουνιές, φτάνοντας στο σημείο με ένα από τα χτυπήματα του να τον ματώσει στο μέτωπο.

Βία που ασκούνταν και σε άλλους εργαζόμενους στο παρελθόν, μόνιμους και εργολαβικούς, που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια τουλάχιστον 4 φορές είχαν επώνυμα καταγγείλει αντίστοιχα γεγονότα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει καμία ενέργεια από μεριάς της εταιρίας. Διαχρονικά γεγονότα που δεν επιδέχονται παρερμηνείας.

Δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύμα και στο θύτη, δεν περιμένουμε πότε η εταιρία θα πάρει μέτρα. Γινόμαστε άμεσα ασπίδα δίπλα του μέχρι να δικαιωθεί!

Ταυτόχρονα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που βιώνει το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβικής εργασίας για να κερδίζουν οι βιομήχανοι περισσότερα από τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Εργολαβικοί εργαζόμενοι υπάρχουν σε αρκετούς εργασιακούς χώρους στην Κεντρική Μακεδονία, όχι μόνο στον κλάδο της Ενέργειας αλλά και στην ΕΥΑΘ, στη ΣΙΔΕΝΟΡ, στην TOSOH, στο Λιμάνι και αλλού. Είναι οι πιο βαθιά εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι, που συνήθως κάνουν τις πιο δύσκολες εργασίες, που θρηνούν τα περισσότερα θύματα σε εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα-εγκλήματα.

Όσο και αν προσπαθούν να μας διασπάσουν σε εργολαβικούς και μόνιμους, εμάς, την εργατική τάξη, μας ενώνει η κοινή εκμετάλλευση των εργοδοτών, ο πλούτος που παράγουμε όλοι μας και μας τον κλέβουν για τα ματωμένα κέρδη τους.

 Αναπτύσσουμε δράση για να τερματιστεί το απαράδεκτο αυτό καθεστώς που γίνεται η βάση για να εκφραστούν και τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές όπως του συγκεκριμένου εργοδηγού.

Καλούμε όλα τα σωματεία:

• Να πάρουν αποφάσεις στήριξης του εργαζόμενου στα ΕΛΠΕ και παραδειγματική τιμωρία του εργοδηγού από την εταιρία.

• Να εγγράψουν στα μητρώα τους συναδέλφους που δουλεύουν σε εργολάβους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

• Να διεκδικήσουνε πρόσληψη στην βασική εταιρία με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των εργολαβικών εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

• Να διεκδικήσουνε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις που θα τους συμπεριλάβουν.

Το Δ.Σ.

Previous Post
Next Post