ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 – Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι

    135 χρόνια πέρασαν από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο..101 χρόνια κι από  καθιέρωση του 8ωρου στην Ελλάδα.. Για την καθιέρωση του  χρειάστηκαν σκληροί αγώνες της τάξης μας,  ποτάμια αίματος και η κυβέρνηση -σαν έτοιμη από καιρό- έναν αιώνα μετά, σχεδιάζει την κατάργηση του. Ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών καθώς και ρυθμίσεις για την περαιτέρω διεύρυνση της “ευελιξίας”. Με την  παρέμβαση στα συνδικάτα, με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, προσπαθούν να μας γυρίζουν χρόνια πίσω.. αν πιστεύουν ότι για όλα τα παραπάνω θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα είναι γελασμένοι..

    Συνάδελφοι

    Ένας χρόνος πέρασε από το ξέσπασμα της πανδημίας..και 

η κυβέρνηση ακόμα αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Την ώρα που δεκάδες πεθαίνουν καθημερινά περιμένοντας μία θέση στις ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί είναι εκρηκτική, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ενώ  οι όποιες προσλήψεις είναι  ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Οι συνέπειες από τη μετατροπή των περισσότερων νοσοκομείων σε μονάδες μίας νόσου, έχει διαμορφώσει μια “δεύτερη πανδημία” δίπλα στον κορονοϊό, όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή υπόκεινται σε σοβαρές ασθένειες.

    Συναδέλφισσες/συνάδελφοι

    Η κυβέρνηση αυξάνει τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους οι δημοτικές αρχές προκειμένου  να διευρύνουν την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι ιδιωτικοποιήσεις επεκτείνονται, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τις αποχωρήσεις, η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, ενώ οι χώροι δουλειάς των δήμων έχουν μετατραπεί σε εστίες διασποράς του κορονοϊου από την απουσία και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας.

    Συνάδελφοι

    Στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Μάη του ’36 στην πόλη μας, ας στείλουμε και φέτος ένα ηχηρή μήνυμα ότι δε πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στο Αγ Βενιζέλου στις 10:30

    Διεκδικούμε:

•  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί.

 Χορήγηση όλων των ΜΑΠ, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Προστασία της υγείας όλου του λαού

•  Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα.

• Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.

6 ΜΑΗ 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ
10:30 πμ  στο Άγαλμα Βενιζέλου

Previous Post
Next Post